Huren in Spanje

Steeds meer mensen zijn in staat zich te vestigen waar ze willen en Spanje staat vaak bovenaan het verlanglijstje . Je kunt hier dan ook bijna elke dag buiten leven en genieten van alles wat een Spaanse dag met zich meebrengt; de sfeer, de cultuur, de zon en de gastvrijheid!

Inmiddels telt Spanje circa één miljoen buitenlandse onroerend goed eigenaren. Circa twintig procent van deze buitenlanders woont min of meer permanent in Spanje. De overige buitenlandse eigenaren van Spaans onroerend goed hebben hun huis gekocht om hun vakanties door te brengen, als belegging of met het oog op de toekomst

Spanje trekt steeds meer jongeren naast de gepensioneerden. De Costa Blanca, is zeer in trek mede door het enorme aanbod van fraaie en betaalbare woningen en de beperkte reisafstand afstand naar Nederland en België. De Costa Blanca vertegenwoordigt Spanje in al haar facetten; een aangenaam klimaat, een rijke historie, een fantastische culinaire traditie en niet te vergeten is de economie in de regio gezond en stabiel.

Liefhebbers van de golfsport kunnen hun hart ophalen op de vele prachtig gelegen golfbanen in de nabijheid van Altea en Benidorm. U vindt aan de Costa Blanca niet minder dan 21 golfbanen! Vele liefhebbers van deze sport kiezen in dit gebied voor een tweede woning.

Spaanse verblijfsvergunning

Wanneer u in Spanje onroerend goed koopt betekent dit niet automatisch dat u een verblijfsvergunning (residencia) moet aanvragen, hiervoor gelden andere criteria. Hierover adviseert Eurofinca u graag. Wanneer u meer dan 183 dagen per jaar in Spanje wilt verblijven of wanneer u in Spanje wilt gaan werken of een eigen zaak wilt beginnen bent u verplicht een verblijfsvergunning aan te vragen. Dit betekent dat u zich in Nederland/België dient uit te schrijven.