Een dagje uit?

Aqualandia 
Is een enorm water- en amusementspark voor zowel volwassenen als kinderen. Het park ligt ten westen van Benidorm tegen een heuvel in de buurt van Mundomar en Benidorm Palace. Het park bevat een aantal delen met verschillende thema's, allemaal omgeven door weelderig gebladerte en schaduwrijke plekken. Natuurlijk bestaat het park niet alleen maar uit water. Er zijn ook winkeltjes
 
Bijzondere stranden
Benidorm ligt aan de Costa Blanca en deze Costa wordt gekenmerkt door schitterende stranden. De stranden van Benidorm zijn ook mooi maar in de zomer vaak erg druk. Voor een mooi, bijzonder strand moet u dan wel even in de auto of bus stappen.
 
Eiland bij Benidorm
Voor de kust van Benidorm ligt het schitterende eiland Isla de Benidorm. Geologisch gezien is het eiland een uitloper van de Sierra Helada, dat miljoenen jaren geleden oprees uit de zee. Het eiland ligt ongeveer 3,5 kilometer uit de kust.
 
Grotten in Benidorm
In de buurt van Benidorm zijn een tweetal grotten te vinden, de Cueva Benidoleig en de Cuevas del Canelobre. Dit laatste grottencomplex ligt op iets meer dan 40 kilometer afstand van Benidorm maar deze afstand is goed te overbruggen met de auto en bus.
 
Natuurgebieden in Benidorm
De liefhebbers van mooie natuur kunnen in de omgeving van Benidorm hun hart ophalen. In de nabije omgeving bevinden zich maar liefst zeven schitterende natuurgebieden en ieder gebied heeft zijn eigen kenmerken en is op zijn manier bijzonder.
 
Natuurparken in Benidorm
De Costa Blanca kent in totaal acht officiŽle natuurparken. Deze natuurparken worden door de Spaanse staat beheerd zodat deze schitterende natuur voor de volgende generaties behouden blijft. De parken zijn populaire broedplaatsen voor vogels.
 
Parken en tuinen
Gelukkig wordt Benidorm niet alleen maar bepaald door grote betonnen kolossen en felle neon reclameborden. Er is zelfs in het centrum heel wat groen te vinden. Een goed voorbeeld hiervan is het Parque de Elcheen en Parque L`AigŁera. Buiten veel groen en veel rust vindt u in dit park ook een stierenvechtersarena en een Romeins theater.
 
Mundomar Dierentuinen in Benidorm
In de omgeving van Benidorm kunnen niet alleen kinderen maar ook ouderen genieten van schitterende dieren zoals dolfijnen, zeeleeuwen en zelfs leeuwen! Echte dierenliefhebbers komen dus niets te kort in de dierentuinen van de streek.
 
Shows in Benidorm
In Benidorm Palace, gevestigd in het centrum van Benidorm, kunt u na een heerlijk warme stranddag genieten van een formidabel spektakel. Na een heerlijk diner biedt het Benidorm Palace de beste internationale zang- en dansattracties.

Zoals u ziet hoeft u zich niet te vervelen tijdens uw verblijf aan deze mooie Costa.
Natuurlijk wilt u ook nog genieten van het strand en de zon, maar de aktieve vacantieganger kan zichzelf helemaal uitleven.