Wat is er zoals te doen?

Bergwandelen in Benidorm
Het landschap van de Costa Blanca is ideaal voor bergwandelaars. De schitterende natuur wordt afgewisseld met beklimmingen, diepe afgronden en open vlaktes. Vooral in het gebied rond Alcoy, Benidorm en Denia is het heerlijk wandelen.
 
Diepzeevissen in Benidorm
Vissen op de Middellandse Zee is een heerlijke belevenis, totaal niet te vergelijken met het vissen in Nederland. De zon die de hele dag schijnt, de schitterende vissen die u kunt vangen en de ontspannenheid van de vakantie, echt genieten!
 
Duiken in Benidorm
Er zijn in Benidorm meerdere duikscholen. Er zit niet zo veel verschil tussen de duikscholen. In de buurt van Benidorm zijn verschillende plekken waar u goed kunt duiken. U vaart er heen met de boot en bent in 20 ŗ 30 minuten op uw duikbestemming.
 
Haven van Benidorm
De haven ligt bij het Poniente strand. De haven heeft alle mogelijke voorzieningen en gedurende het hele jaar kunt u er zeilles krijgen in lichte zeilbootjes. Dit is een bevoorrechte zeilersenclave, waar de minder ervaren zeilers kunnen oefenen onder de beschutting van de golfbreker en de meer ervaren zeiler kan bijvoorbeeld de overtocht richting Isla de Benidorm maken, waar u heerlijk kunt snorkelen en kunt genieten van al het moois in de zee.

maritimasbenidorm
 
Jetski in Benidorm
Het scheuren op een jetski is natuurlijk onwijs leuk, zeker als er nog een paar golven zijn die vervolgens fungeren als schans. Op het strand van Benidorm en de andere badplaatsen aan de Costa Blanca kunt u een jetski huren. Nadat u een zwemvest heeft aangedaan, wordt in het kort verteld hoe de jetski werkt. Daarna mag u zich uitleven op het water!
 
Kabel-waterskiŽn in Benidorm
Benidorm is de stad waar 's werelds eerste kabel-waterskiŽn installatie werd gebouwd. Vandaag de dag kunt u er nog steeds gebruik van maken. In de jaren '60 werd het kabel-waterskiŽn uitgevonden door de Duitse ingenieur Bruno Rixen. In 1966 werd de installaties officieel geopend in Benidorm. Het grootste verschil tussen klassiek waterskiŽn en de variant met de kabel is dat bij kabel-waterskiŽn helemaal geen boot nodig is.
 
Mountainbiking in Benidorm
Het schitterende achterland van Benidorm biedt niet alleen wandelaars een geweldige ervaring. Ook liefhebbers van mountainbiking kunnen zich in het achterland volledig uitleven. Er zijn verschillende parcours uitgezet, zowel voor de beginner als voor de gevorderde fietser. U fietst langs steile afgronden, rijdt tegen steile hellingen op en verkent de meest gevaarlijke afdalingen. Echte avonturiers mogen dit zeker niet missen.
 
Paardrijden in Benidorm
Paardrijden is een schitterende manier om het achterland van Benidorm te bewonderen. Galopperend over het strand, dravend door de grillige duinen of rustig lopend over stoffige paden. Met een paard kunt u het schitterende achterland van de Costa Blanca van dichtbij beleven. Erg bekend is de Benissa Riding Club. Deze manage ligt in Benissa.
 
Parasailing in Benidorm
Op het grootste strand van Benidorm, Playa Levante, wordt parasailing aangeboden. Parasailing is een combinatie tussen wind en water en. U kunt het eigenlijk nog geen eens een sport noemen want u hoeft zelf geen enkele inspanning te leveren.
 
Rafting in Benidorm
Bij rafting denkt bijna iedereen aan een rubberboot waarmee u de wildste rivieren bedwingt en vecht om overeind te blijven in de zoveelste stroomversnelling, gewapend met niet meer dan een peddel en een zwemvest. In Benidorm hebben ze hier iets nieuws op gevonden. Het is niet minder spectaculair dan het originele raften maar wel een stukje veiliger. 
 
Vissen in Benidorm
De rivieren van de Costa Blanca zijn rijk aan vis maar verwacht er toch weer niet teveel van. Het betreft vooral kleine vissen maar er komen ook karpers en barbelen voor. De beste viswateren zijn te vinden bij de Amadorio Dam.
 
WaterskiŽn in Benidorm
Voor de kust van Benidorm kunt u perfect waterskiŽn. Door het relatief milde klimaat is de zee vaak rustig en dat is van groot belang bij deze watersport. Hoewel de sport erg moeilijk lijkt, kan iedereen het binnen een half uur leren. Maar alle begin is moeilijk dus niet iedereen zal binnen een half uur al met grote snelheid over het water skiŽn. Vooral het vinden van de balans en het evenwicht is lastig.
 
Zeilen in Benidorm
De Costa Blanca biedt meer dan alleen zwemmen of zonnebaden. Er wordt de mogelijkheid geboden om allerlei sporten te beoefenen. In de meer dan twintig jachthavens van de Costa Blanca kunt u bijvoorbeeld zeilles nemen. De nautische clubs bieden het gehele jaar door de mogelijkheid en hebben een uitgebreid programma. Het bekendste is de 200 Mijlen Regatta.

Zoals u ziet hoeft u zich niet te vervelen tijdens uw verblijf aan deze mooie Costa.
Natuurlijk wilt u ook nog genieten van het strand en de zon, maar de aktieve vacantieganger kan zichzelf helemaal uitleven.